ini bukan blog AirAsia
"graviti kuat buat kita rasa melekat dan tak rasa bumi ini berputar,
tapi graviti jugak tak kuat sebab burung burung masih boleh terbang tinggi.
Hebatnya ciptaan Tuhan."

Air terjun 4 tingkat

video

Tinggi betul air terjun ni.
Nak mandi pun boleh, nak berkelah pun boleh.
Cuma takde pemandangan menarik la.
Paling cantik pun taman permainan kanak-kanak kat depan tu je.

Hahaha, video ni aku rakam masa baru sampai rumah dari Putrajaya. Parking je motor, tiba-tiba aku dengar bunyi macam 'air menghempas batu' macam kat jeram air terjun tu. Memang betul punya air tu terjun dari tingkat 4. Motor-motor yang parking kat bawah tu basuh free jer.

Rupanya-rupanya air tangki kat atas tu yang melimpah. Tak tau la pecah ke, bocor ke. Tak lama lepas air tu mula terjun mencurah-curah, kelihatan la kelibat Robet dan rakan-rakan dia. Robet tu tukang paip, dia kontraktor kat yang menguruskan perihal masalah perpaipan kat area sini. Lebih kurang 10 minit lepas robet dan rakan-rakan naik ke atas, air tu pun tak terjun lagi. Memang pakar si robet dan rakan-rakan dia.

Bila Aku dah rekod video ni, aku pun balik la ke rumah. Mula-mula aku ingat nak jadi pelapor tapi bila teringat Celcom dah tak suka aku sampai block line aku, maka aku pun tak dapat la nak tolong laporkan. Takpe la, robet dan rakan-rakan pun dah sampai.

Air pun dah tak terjun lagi.

Nasib baik takde sapa-sapa kat bawah tu masa air tu mula-mula terjun. Mau bedengung jugak kepala bila tiba-tiba kena hempas dengan air terjun tu.

Semuanya sudah ok.

Aku pun boleh balik, berehat selepas penat mencari rezeki.

0 comments:

Post a Comment